Audiotour door Wageningen

/Audiotour door Wageningen
Audiotour door Wageningen 2021-03-27T09:55:00+00:00

Route

Wat leuk dat u meedoet met de Audiotour door Wageningen. We verwachten dat jullie kunnen genieten en Erop uit gaan. Hieronder vind u een overzicht van de route die u zo gaat afleggen. In de tekst staat precies uitgelegd hoe deze route verloopt. In de tekst vind u verschillende linkjes. Deze leiden je naar de verhalen van oud-, Ere- en huidige Leden. Er staan ook een aantal videoberichten in. Wij verwachten dat jullie een mooie route tegemoet gaan.

 1. U heeft waarschijnlijk zojuist uw lunchpakketje afgehaald op de kroeg en staat nu voor de voortuin van de kroeg, om het eerste verhaal te beluisteren mag u zich begeven naar het Vrijheidsvuur. (Hester Suttorp – De Kroeg deel 1, Hester Suttorp – De Kroeg deel 2, Hester Suttorp – De Kroeg deel 3)
 2. Loop vervolgens door naar de Aula.Loop vooral een rondje rond het gebouw tijdens het luisteren van dit verhaal. (Jelle Bennema – De aula)
 3. Na het verhaal loopt u de berg op naar het Arboretum Belmonte. (Roxanna Hiemstra – Bericht aan alle Leden)
 4. In het Arboretum zijn er enkele verhalen van WSTV Leden te beluisteren, u kan tijdens deze verhalen op eigen initiatief door de tuinen lopen, misschien is het ook leuk om langs de plekken te lopen waar u eventueel gespeeld heeft de afgelopen jaren.  (Lorraine Smits – Het koetshuisKatrien van Krieken – Plantaan deel 1Katrien van Krieken – Plantaan deel 2Katrien van Krieken – Plantaan deel 3Katrien van Krieken – Plantaan deel 4 Tim Den Duijf – De grote plantaan in het Arboretum)
 5. Na afloop van de verhalen begeeft u zich naar de rijnzijde van de tuin en draait het bergpad op die u helemaal naar beneden afloopt.
 6. Bij de Dijk aangekomen gaat u rechtsaf de Dijk op en kan u het volgende verhaal beluisteren terwijl u de Dijk afloopt richting het centrum. (Isabelle Silvis – De dijk)
 7. Na de Dijk een aanzienlijk stuk belopen te hebben neemt u de afslag naar het Bowlespark, houd links aan terwijl u het Bowlespark doorloopt en loopt door de Waagstraat heen.
 8. U gaat rechtsaf de Vijzelstraat in en gaat weer rechtsaf de Burgtstraat
 9. U bent aangekomen bij het Theater de Wilde Wereld waar het volgende verhalen zich afspelen.(Hans Frijters – De Wilde Wereld & Charlotte van Tongeren – De Wilde Wereld)
 10. Na het beluisteren van het verhaal loopt u de Burgtstraat uit en linksaf de Herenstraat in tot de Kast H10  (Jelle Hingst – H10) waar het volgende verhaal zich afspeelt.
 11. Vanaf H10 loopt u terug naar het Bowlesparken slaat na de parkeerplaats linksaf het Torckpark (videobericht) in, hier kan u het volgende verhaal bekijken terwijl u hier een kleine flaneersessie houdt.
 12. Het verhaal afluisterend mag u zich begeven naar de uitgang van het Torckparkdie overloopt in de Molenstraat.
 13. U loopt rechtdoor de Schoolstraat in en volgt deze tot de Schuijlensteeg.
 14. U gaat rechtsaf op de Schuijlensteegen steekt de brug van de Stadsgracht over.
 15. Direct na de gracht volgt u het pad naar links en loopt door naar Theater de Junushoff (Isabelle Silvis – Junushoff & videobericht).
 16. Het verhaal hier ook met plezier beluisterd te hebben steekt u het Plantsoen over en loopt u naar de Grote Kerk (videobericht) waar het laatste verhaal plaats zal vinden.
 17. Sluit de wandeling goed af op de markt. Haal bijvoorbeeld nog bakje koffie bij een van de vele locale horeca gelegenheden en praat nog even na met een andere wandelaar.
 18. Voor wie nog niet genoeg verhalen heeft gehoord, hebben wij hier bonus materiaal. Isabelle Silvis – Boodschap aan spelers en een videobericht van Herman O. de Roode over het vaandel van de W.S.T.V.

Laat vooral weten hoe jullie de route hebben ervaren! Wij hebben erg genoten van het organiseren van deze wandeling en het horen van alle verhalen die opgestuurd zijn. Daarvoor veel dank aan iedereen die iets ingesproken of gefilmd heeft.

In verwachting dat u ook van de verhalen heeft genoten,

Verblijven wij,

Jette Breedijk, Merit Kooijman, Deborah de Neef en Stein Pot

23e Lustrum commissie der W.S.T.V